dimarts, 7 de gener del 2014

Taller. Materials Audiovisuals. Vídeo


A continuació teniu el nostre material audiovisual creat, S'Horta geomètrica


Aquí teniu la guia didàctica del taller: Guia didàctica

Reflexions sobre els usos del vídeo a l'Educació primària

A la societat actual el vídeo ha adquirit una gran importància a molts de camps, tan laborals, d’oci com també educatius. Per aquest motiu no podem deixar de banda aquesta eina a les nostres escoles ja que forma part de l’entorn dels infants.

Anys enrere el docent exposava les seves lliçons de manera instructiva fora cap eina, simplement utilitzava la pissarra convencional i el llibre de text. A dia d’avui, s’han introduït moltes eines tecnològiques que satisfan amb èxit els aprenentatges dels alumnes, entre les qual trobem el vídeo.

Introduir el vídeo dins l’àmbit educatiu té com a objectius, entre altres:
-         - Reduir el temps que el docent dedica a la transmissió de coneixements, amb la finalitat de dedicar major temps a la interacció amb l’alumnat.
-        -  Motivar l’alumnat, a través de les TIC, a l’aprenentatge de continguts.
-        -  Ajudar als nins i nines en el procés de comprensió i desenvolupament de les seves capacitats.

A més, les avantatges que ofereix són moltes, per exemple:
-         - Augmenta l’interès de l’alumne/a cap a l’aprenentatge.
-        - Aproxima a l’aula ordinària informació difícil d’entendre i/o comprendre per altres medis, com successos que d’altra forma no es podien observar.
-          - Desenvolupa la capacitat de relacionar la imatge simbòlica amb el concepte aproximat a la realitat.
-      -  En cas de tenir la necessitat de repetir el contingut, el vídeo permet la visualització totes les vegades que siguin precises.
-         -  El seu ús és senzill, es pot aprendre el seu funcionament de manera ràpida.

La nostra activitat, acompanyada del vídeo realitzat, proporciona a l’alumnat la facilitat de comprendre i entendre la geometria de manera més senzilla, ja que els conceptes abstractes són difícils d’assimilar per algunes infants.

La utilització del vídeo, com he dit abans, ens ha resultat força senzilla ja que anteriorment havíem emprat aquesta eina.

En definitiva, penso que el vídeo és una eina ideal per les aules d’educació primària ja que augmentes la motivació, l’interès i l’aprenentatge dels infants. Per tant, com a futurs mestres cal donar la benvinguda a les noves tecnologies, i en aquest cas al vídeo com a material didàctic. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada