dijous, 17 d’octubre del 2013

Taller. MMI. I. Eines de creació

Avui dia disposem de diversos software per la creació de materials didàctis que poden ser molt útils dins les aules. Dintre d'aquesta gran varietat n'he seleccionat dos que m'han semblat interessants. 

Nom dels software: 
Les dues eines són: Letterpop i Glogster. 

URL: 
http://www.letterpop.com/
http://www.glogster.com/

Format d'execussió: 
Són dues pàgines web que per poder fer-ne ús no cal instal·lar cap programa, simplement per poder accedir a elles necessitem connexió a Internet, a partir d'aquí ens hem de crear un compte propi. .

Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats: 
Letterpop no permet descarregar-te la tasca, ara bé et la possibilitat de enviar-la per e-mail, publicar-la a Facebook, Twitter, RSS, Flickr i Youtube, a més d'imprimir-la. Glogster  Aquestes dues pàgines web et donen la possibilitat de descarregar la tasca realitzada a més de poder-la publicar i/o compartir a xarxes socials directement, com ara Facebook, Twitter, etc.

Descripció de les presentacions i utilitats de l'eina:
Pel que fa a Letterpop és una eina útil per crear d'una forma senzilla contes, redaccions, històries, en forma de revista o conte. Aquest servei t'ofereix una àmplia varietat de plantilles preparades on es poden introduir textos i personalitzar la mida d'aquests. A més, es poden pujar imatges arrossegant-les a la pàgina que s'està creant. Letterpop també permet imprimir en qualsevol moment el treball i fins i tot, al finalitzar ho podem publicar creant una direcció URL. 

Per una altra part, Glogster és una pàgina web que permet confeccionar tot tipus de poster introduint imatges, gràfics o texts en forma digital. Com Letterpop és una eina 2.0 per tant no cal descarregar ni instal·lar cap programa, simplement registrar-s'hi.

Conclusions: 
Des del meu punt de vista penso que aquests dos programes resulten ser una combinació fantàstica per poder fer un bon treball amb l'alumnat. Mitjançant Letterpop poden crear el seu propi conte desenvolupant així la seva creativitat i originalitat. Una vegada haver creat el seu conte poden fer un poster relacionat amb les seves "historietes" que han creat per així mostrar-ho als seus companys i fer més atractiu el seu treball. 

A l'hora de posar en comú els diferents materials amb la resta dels companys hem pogut observar que quasi tots hem seleccionat aquells programes que ens han resultat més atractius i divertits per emprar a les aules d'Educació Primària. Per tant, la majoria hem coincidit en què la manera com presentem els continguts als alumnes condiciona el seu aprenentatge. 

Entre els programes que hem elegit destaco Prezi per poder fer presentacions divertides, Pancho y la máquina de hacer cuentos, Pixton per poder crear i compartir còmics... entre d'altres. 

En definitica, cal obrir les portes a les eines 2.0 per poder ser mestres més competents i així presentar als nostres futurs alumnes un nou món per poder aprendre. 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada