dilluns, 18 de novembre del 2013

Taller: material auditiu. Podcast d'àudio


Reflexions 
En un primer moment l'activitat del muntatge auditiu m'ha suposat una mica d'esforç ja que no havia treballat amb el programa Audacity. Però a mesura que ho anava manipulant amb la meva companya veiem que era una eina senzilla.

La tasca sobre el taller Posdcat ha estat força enriquidora. Personalment m'ha animat a utilitzar aquest tipus d'eines a futures unitats didàctiques dins les aules d'educació primària.

Identifiquem els instruments! és una activitat que forma part del nostre projecte, Els nostres pobles. Personalment penso que aquesta activitat promou l’apropament dels alumnes amb la música popular.

Així com van passat els anys, la majoria dels infants no tenen molt de coneixement i interés cap a la música i instruments tradicionals. Tal vegada sigui perquè estan més familiartizats amb la música comercial i més moderna. Per aquest motiu els mestres han de mostrar i donar a conèixer a l’alumnat tot allò que té relació amb la seva cultura, i que al cap i a la fi forma part de la seva persona.

L’ús del nostre material auditiu és un element enriquidor dins el projecte que tractam ja que a través d’ell augmenta la transversalitat de continguts a diferents àrees. A més, de cara a l’alumnat, és un material força atractiu i garanteix una major atenció al llarg de la tasca.

El nostre material està encaminat a la classe de música però també es podría introduir dins altres àrees, com per exemple:
  •  Àrea de llengua castalana i/o castellana: es podría emprar per a escoltar o crear algun conte,
  •  Àrea de llengua estrangera: aquest material seria molt útil per escoltar la correcta pronunciació de l’idioma estranger.
Per tant, dins les aules d'Educació primària resulta molt innovador introduir aquest tipus de material per aconseguir mollir resultats dins el procés d'ensenyament-aprenentatge.


A continuació adjunto el nostre muntatge auditiu i la guia didàctica




Guia didàctica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada